NÄSTA UTGÅVA:

Datum ej satt.

Inflyttningsdags i Mejeriet

Det gamla Mejeriet vid Gropen har fått nytt liv och står nu redo för inflyttning. På senaste mötet av ”Åtvidaberg Satsar” framkom det att många ansåg att just Gropen tillhörde en av de mindre vackra delarna av Åtvidaberg. I området finns dock stora möjligheter att bygga centrumnära lägenheter i Kvarnen,...

Läs mer

Veckans förening - Åtvidabergs Konstförening

Det har åter blivit dags för höstens hetaste kulturhändelse i Åtvidaberg. Den 25/10 är det vernissage för årets höstsalong där en rad spännande konstnärer visar upp sina verk.

Läs mer

Kotterigatan, Tilasplan och Nogisvägen – något om historiska gatunamn i Åtvidaberg

De som studerat gatunamnen i Åtvidaberg kan konstatera att många av dessa knyter an till ortens historia på ett eller annat sätt. En del gator har fått namn efter de verksamheter som funnits. Kvarngatan leder fram till den byggnad som en gång var Kammarbo kvarn och som idag kallas Gamla...

Läs mer

Veckans profil - Julia Olsson

Hon har ingen egentlig plan B. Hon är 21 år och vet vad hon vill. Men hon är inte naiv eller blåögd. Nej, hon står med båda fötterna stadigt på jorden och vet att det krävs att hon jobbar hårt om hon ska lyckas.

Läs mer

Dags för höstmys

Alla årstider har sin charm och inte minst hösten då man kan höstmysa under en skön filt med levande ljus och en varm kopp te.

Läs mer

Veckans profil - Rolf Gordon

Som lärare, kantor och drivande inom Hembygdsföreningen har Rolf Gordon varit en tongivande figur i Grebo. Hans intresse för den lokala historien är genuint och just nu slutför han arbetet med utgivningen av sin andra bok med gamla bilder från Grebo.

Läs mer

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010